Nieuws

Data bestuursvergaderingen

De eerstvolgende bestuursvergadering wordt gehouden op 6 december 2024

Bestuursvergadering 19 april 2024

Hier is het verslag te vinden van de op 19 april 2024 gehouden bestuursvergadering.

Bestuursvergadering 8 december 2023

Hier is het verslag te vinden van de op 8 december 2023 gehouden bestuursvergadering

Meer nieuws

Bestuursvergadering 19 april 2024

25 september 2024

Deze vergadering werd gecombineerd met een bezoek aan Avingstan in Barneveld. In de vergadering kwamen de volgende punten aan de orde:

Avingstan gaf een presentatie en rondleiding in hun proefopstelling voor verwerking van pluimveemest door vliegenlarven. Dit levert zogenaamd frass op dat goed bruikbaar is als bodemverbeteraar. De larven zelf kunnen verwerkt worden in producten voor de chemische en cosmetische industrie. Streven is om dit op pluimveebedrijven toe te passen. Daarvoor wordt momenteel nagegaan of er nog belemmeringen zijn mbt wet en regelgeving.

Het bestuur heeft het jaarverslag over 2023 besproken en goedgekeurd. Het jaarverslag zal ook op de website van het Fonds worden geplaatst.
De jaarrekening 2023 is goedgekeurd. 2023 was weer een redelijk beleggingsjaar. Het vermogen van het Fonds bedroeg per 31 december 2023 ca € 4 miljoen.

In de vergadering is een tweetal aanvragen voor financiële steun besproken. Bij beide aanvragen zal nog nadere informatie opgevraagd worden. In afwachting daarvan is een besluit over beide aanvragen aangehouden.

De WUR heeft een presentatie gegeven over het project “Gebruik van micro-algen in voer voor vleeskuikens”. De resultaten van dit project zien er veelbelovend uit. Om te zien of dit effect ook onder praktijkomstandigheden optreedt, zullen er 2024 en 2025 praktijkproeven bij zowel vleeskuikens als biggen worden uitgevoerd.

AVINED heeft een presentatie gegeven over hun onderzoeksprogramma. Afgesproken is dat er een nauwere afstemming komt tussen AVINED en het Fonds over bij hen ingediende projecten.

Dit was ook de laatste vergadering van de heer Butijn. Hij vertrekt per 1 juli 2024 als voorzitter COBK. De heer Butijn heeft meer dan 7 jaar deel uitgemaakt van het bestuur en de voorzitter bedankte hem namens de andere bestuursleden voor zijn betrokken, gedreven en constructieve inbreng.